Bułka z serem pleśniowym, jabłkiem i orzechami

To pomysł na oryginalne śniadanie w stylu francuskim. Ser z niebieską pleśnią idealnie komponuje się z orzechami. Koniecznie wypróbuj ten przepis na oryginalne śniadanie dla najbliższych.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Orzechy

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Orzechy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 bułki np. żytnie
  • - 4 plastry sera z niebieską pleśnią
  • - ½ zielonego jabłka
  • - 3 orzechy włoskie
  • - masło do posmarowania

Przygotowanie

Krok 1

Jabłko myjemy i kroimy w plastry.



Krok 2

Orzechy włoskie obieramy. Możemy podzielić na pół lub na jeszcze mniejsze kawałki.



Krok 3

Bułkę przekrawamy na pół, smarujemy masłem. Układamy plastry jabłka, sera oraz orzechy i przymykamy bułkę drugą częścią. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.