Caprese brzoskwiniowe z mozzarellą

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 brzoskwinie
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1 dojrzałe awokado
  • 100 g mozzarelli w kostce Mlekpol
  • 1 gałązka świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Dressing:

  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj dressing. W kubeczku wymieszaj miód, pieprz cayenne i ocet balsamiczny.



Krok 2

Pokrój w plastry brzoskwinię oraz awokado. Ułóż wszystko na talerzu. Dodaj pomidorki oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Dopraw przyprawami. Polej dressingiem. Podawaj udekorowane bazylią. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.