Chrupiąca świeża bagietka z mozzarellą

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 Bagietka
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pomidorki koktajlowe
  • 80g Sera Mozzarella Mlekpol w kostce
  • świeża bazylia
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mozzarellę pokrój w plastry, następnie w małą kostkę. Umyj pomidorki koktajlowe. Pokrój je na ćwiartki.



Krok 2

Na pokrojone kanapki bagietki połóż pokrojoną mozzarellę, pomidorki i posyp suszonym oregano oraz polej kilka kropelkami oliwy. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj bagietki. Piecz do momentu rozpuszczenia sera. Jeśli ser się roztopi wyjmij przekąskę i udekoruj listkami świeżej bazylii. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smacznego! ;)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.