Składniki:

  • 600 g krewetek
  • 100 g masła
  • 5 szalotek
  • 5 cm kawałek imbiru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • ulubiona sałata do dekroacji (opcjonalnie)
  • cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Dokładnie oczyszczamy krewetki.



Krok 2

Szalotki kroimy w kostkę i smażymy na maśle, a gdy cebula się zeszkli, dodajemy starty na tarce imbir.



Krok 3

Dodajemy krewetki, doprawiamy przyprawami i smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy czerwone wino i całość dusimy jeszcze przez 5 minut.



Krok 4

Podajemy z dodatkiem sałaty i ćwiartek cytryny.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.