Chutney z żurawiny

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g świeżej żurawiny
  • 2 czerwone cebule
  • 2 nieduże, twarde jabłka
  • 1/2 szklanki octu jabłkowego
  • 1 szklanka cukru
  • 30 g imbiru kandyzowanego

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Żurawinę umyj i osusz. Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę.



Krok 2

Wszystkie składniki umieść w garnku i zagotuj na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień i smaż tak długo, aż płyn odparuje. Co jakiś czas mieszaj. Czas gotowania to około 1 - 1,5 godziny.



Krok 3 

Gotowy chutney przełóż do słoiczków, możesz go także spasteryzować. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.