Ciasteczka czekoladowe

Uwielbiasz smak gorzkiej czekolady i prawdziwego kakao? To przepis dla Ciebie!

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 15

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 15

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki kakao
  • 150 g groszków z gorzkiej czekolady
  • 250 g mąki tortowej
  • 150 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.



Krok 2

W misce miksujemy pokrojone masło z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dodajemy stopniowo jajka. Następnie miksując na wolnych obrotach dodajemy kolejno: sodę, proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę. Gdy uzyskamy jednolitą masę wrzucamy groszki czekoladowe i delikatnie mieszamy ciasto szpatułką. Nakładamy na blachę przy pomocy łyżki.



Krok 3

Pieczemy 10-12 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.