Ciasteczka korzenne

Autor:

Śnieżynka

Miód włożyć do garnka, podgrzać. Mąkę przesiać, dodać cukier puder, miód, masło, sodę, jajka i przyprawę do pierników, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać małe ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut. Po upieczeniu można polukrować.

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 10 dag cukru pudru
  • 15 dag miodu
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 przyprawa do pierników

Przygotowanie

Krok 1

Miód włożyć do garnka, podgrzać.



Krok 2

Mąkę przesiać, dodać cukier puder, miód, masło, sodę, jajka i przyprawę do pierników, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać małe ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut. Po upieczeniu można polukrować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.