Miód włożyć do garnka, podgrzać. Mąkę przesiać, dodać cukier puder, miód, masło, sodę, jajka i przyprawę do pierników, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać małe ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut. Po upieczeniu można polukrować.
Danie: Podwieczorek
Osób: 9
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Miód włożyć do garnka, podgrzać.
Mąkę przesiać, dodać cukier puder, miód, masło, sodę, jajka i przyprawę do pierników, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać małe ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut. Po upieczeniu można polukrować.
Dodaj komentarz