Ciasteczka owsiane

Autor:

Marta Madeja

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Masa na ciastka

  • 1,5 szklanki płatków owsianych,
  • 2jajka,
  • 100g rozpuszczonego masła 82%,
  • 2 czubate duże łyżki mąki tortowej,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 2 łyżki miodu,
  • Łyżeczka czubata proszku do pieczenia,
  • Szczypta cynamonu,
  • Garść ziaren słonecznika,
  • Garść ziaren dyni,
  • Rodzynki ,
  • Sezam

Przygotowanie

Wykonanie

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Sezam pozostawiamy do posypania na wierzch





Pieczenie

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, układamy łyżką placuszki z małą przerwa gdyż ciasteczka trochę wyrosną. Pieczemy ok 15min w temperaturze 185stopni.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.