Ciasteczka z kremem kawowym

Autor:

Monika Och

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 30 dag mąki
  • 1 żółtko
  • 20 dag masła Łaciate
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 opak. cukru waniliowego

Masa:

  • 7 dag cukru pudru
  • 1 opak. cukru waniliowego
  • 10 dag masła Łaciate
  • 2 łyżki naparu z kawy parzonej

Przygotowanie

Ciasto

Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Rozwałkować ciasto, wykrawać różne kształty. Piec w temperaturze 180°C do zrumienienia.



Masa

Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier puder, cukier waniliowy i zimny napar kawy. Miksować wszystko razem przez chwilę do uzyskania jednolitej masy. Gotową masą sklejać ciasteczka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.