Brownie z dyni

Przepis na najlepsze puree z dyni znajdziesz tutaj.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 115 g masła Łaciate
  • 200 g cukru
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki puree z dyni
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli

Dodatkowo:

  • 60 g czekolada lub orzechy

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Nasmaruj lub wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 20x20 cm.



Krok 2

W średnim garnku roztop masło na małym ogniu. Dodaj cukier i mieszaj, aż do połączenia się składników.



Krok 3

Zdejmij garnek z ognia. Dodaj jajka, puree z dyni i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj.



Krok 4

W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.



Krok 5

Dodaj suche składniki do mokrych i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.



Krok 6

Jeśli chcesz, dodaj posiekaną czekoladę lub posiekane orzechy.



Krok 7

Wylej ciasto do przygotowanej formy. Wygładź powierzchnię.



Krok 8

Piecz przez 25-30 minut, aż patyczek włożony w środek ciasta wyjdzie suchy. Odstaw do ostygnięcia. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.