Przepis na najlepsze puree z dyni znajdziesz tutaj.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Nasmaruj lub wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 20x20 cm.
W średnim garnku roztop masło na małym ogniu. Dodaj cukier i mieszaj, aż do połączenia się składników.
Zdejmij garnek z ognia. Dodaj jajka, puree z dyni i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
Dodaj suche składniki do mokrych i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Jeśli chcesz, dodaj posiekaną czekoladę lub posiekane orzechy.
Wylej ciasto do przygotowanej formy. Wygładź powierzchnię.
Piecz przez 25-30 minut, aż patyczek włożony w środek ciasta wyjdzie suchy. Odstaw do ostygnięcia. Smacznego!
Dodaj komentarz