Ciasteczkowe potworki

Prosty sposób na Halloween. Deser, który z pewnością spodoba się Twojemu dziecku.

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • Opakowanie ciastek (okrągłych)
  • 200 ml kremu czekoladowego
  • 10 pianek 

Przygotowanie

Krok1

Ciastka wyjmujemy z opakowania, przekładamy kremem czekoladowym, formując otwartą „paszczę”.




Krok 2

Pianki kroimy w cienkie, okrągłe plastry. Układamy je jako oczy i ozdabiamy odrobiną czekoladowego kremu.



Krok 3

Z części pianek wycinamy ząbki, układamy je jako kły naszych potworków.



Krok 4

Gotowe potworki wykładamy na talerze.



Wskazówki

Pianki można zastąpić masą marcepanową.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Monika Och

Opublikowany: 2018-01-17 07:52:00

Fajny pomysł muszę takie zrobić córeczce.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.