Ciasto bananowe

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto bananowe. Sprawdzi się idealnie jako deser dla dzieci.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki oleju roślinnego
  • 0,5 szklanki tłustego mleka
  • 1 jajko
  • 3 banany

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ja papierem do pieczenia.



Krok 2

Przygotowujemy dwie miski. Do pierwszej wsypujemy wszystkie suche składniki i je mieszamy.



Krok 3

W drugiej misce roztrzepujemy za pomocą rózgi kuchennej mokre składniki. Banany rozdrabniamy przy pomocy widelca. Banany łączymy w pierwszej kolejności z mokrymi składnikami, następnie stopniowo dodajemy suche. Gdy uzyskamy jednolita masę przekładamy ją na blachę.



Krok 4

Pieczemy 45 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.