Ciasto rabarbarowe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg rabarbaru
  • ¼ szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¾ szkl. cukru
  • ¾ szkl. mąki pszennej
  • 4 szt. jajek
  • Tłuszcz do formy

Dodatkowo:

  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Jajka wybić do miski, dodać cukier, utrzeć mikserem na puszystą masę.



Krok 2

Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać do masy jajecznej, starannie wymieszać.



Krok 3

Rabarbar umyć osuszyć, pokroić na kawałki. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Posypać ciasto rabarbarem, włożyć do piekarnika i piec 50 minut w 170°C.



Krok 4

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.