Danie: Podwieczorek
Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mąkę połączyć z cukrem, cukrem z wanilią i masłem. Rozcierać palcami tak, aby powstały okruchy.
Rabarbar obrać ze skórki, pokroić, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym.
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier i cukier waniliowy, zmiksować. Wlać kefir i olej, ponownie zmiksować. Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Blaszkę o wymiarach 36/21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać rabarbarem i kruszonką. Wstawić do nagrzanego do 175°C piekarnika i piec około 40-45 minut. Smacznego!
Dodaj komentarz