Tiramisu w herbacianym zielonym wydaniu. Jest proste w przygotowaniu, zachwyca smakiem oraz wyglądem.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Przygotowujemy kawę i wlewamy do miski. Śmietankę Łaciatą lekko podgrzewamy i mieszamy z herbatą oraz skórką z pomarańczy. Wymieszaną śmietankę Łaciatą odstawiamy na bok.
W misce ubijamy żółtka z cukrem przez około 8 minut.
Serek mascarpone miksujemy, następnie powoli dodajemy masę z żółtek i śmietankę Łaciatą z herbatą.
Biszkopty dzielimy na pół i moczymy w kawie kilka sekund, układamy je naprzemienne z kremem. Gotowe pucharki posypujemy zieloną herbatą (używamy sitka) i odstawiamy do lodówki na 5 godziny. Możemy przed podaniem udekorować kwiatami jadalnymi.
Dodaj komentarz