Ciasto ze śliwkami

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 3 szkl. mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 5 łyżek oleju
  • 1 kg śliwek
  • 1 opak. cukru waniliowego
  • 1 opak. proszku do pieczenia
  • Tłuszcz do formy

Przygotowanie

Krok 1

Utrzeć margarynę z cukrem.



Krok 2

Stopniowo dodawać jajka oraz cukier waniliowy i ucierać na puszystą masę.



Krok 3

Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać olej, utrzeć.



Krok 4

Wyłożyć ciasto do natłuszczonej formy, zostawiając około ⅓-¼ do wylania na wierzch.



Krok 5

Ułożyć pokrojone śliwki, a następnie wylać resztę ciasta.



Krok 6

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temperaturze 160°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.