Congee z wędzonym tofu

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g wędzonego tofu
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 szklanka ryżu brązowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 30 g korzenia imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • sok z połowy limonki
  • 1 łyżka sezamu
  • 2 gałązki kolendry
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

Przygotowanie:

W garnku zagotować bulion warzywny z 3 szklankami wody. Włożyć ryż, sos sojowy, starty imbir, chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować około 4 godziny na małym ogniu regularnie mieszając. Dodać 2 łyżki oleju sezamowego i sok z limonki. Congee podawać w miseczkach z marynowanym tofu posypane sezamem i posiekaną kolendrą, skropione łyżką oleju sezamowego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.