Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Do miseczki włożyć jogurt, miód, ketchup, sos sojowy, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek , gałkę muszkatołową i pieprz, wymieszać.
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, obtoczyć w marynacie, szczelnie przykryć i włożyć na 2-3 godziny do lodówki.
Następnie oprószyć mieloną papryką, przełożyć do rękawa foliowego, polać olejem, zamknąć, włożyć do naczynia żaroodpornego. Rękaw w kilku miejscach przebić wykałaczką. Naczynie z mięsem włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180°C.
Po upływie 35-40 minut przeciąć rękaw, aby mięso nabrało ładnego koloru i skórka zrobiła się chrupiąca.
Dodaj komentarz