Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i ubić jak na biszkopt. Następnie dodać jogurt, sodę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli, cynamon. Wsypać ugotowany ryż, rodzynki, obrane i posiekane jabłka, wymieszać. Na rozgrzaną oliwę wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i ubić jak na biszkopt.
Następnie dodać jogurt, sodę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli, cynamon.
Wsypać ugotowany ryż, rodzynki, obrane i posiekane jabłka, wymieszać.
Na rozgrzaną oliwę wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Upieczone racuchy można oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj komentarz