Przepyszny, wilgotny sernik z mlekiem kokosowym, bez dodatku oliwy. Z pewnością zrobi wrażenie i zaczaruje gości podczas przyjęcia.
Danie: Podwieczorek
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 160°C. Ciastka miksujemy z miękkim masłem, aby spód miał konsystencję mokrego piasku. Układamy masę na spód formy wysmarowanej odrobiną masła. Wkładamy do lodówki.
W misce miksujemy ser z cukrem przez 2 minuty. Następnie dodajemy mleko kokosowe i pojedynczo jajka, cały czas miksując. Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Na sam koniec dodajemy jogurt grecki i mieszamy delikatnie.
Przelewamy masę sernikową do formy. Wstawiamy formę do nagrzanego piekarnika na 80-90 minut. Po tym czasie ciasto studzimy w piekarniku.
Następnie posypujemy wierzch sernika wiórkami kokosowymi.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2017-12-26 20:56:00
Pyszny sernik , robię całkiem podobny ?
OdpowiedzCiasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-17 16:27:00
Mój ulubiony serniczek;)