Czekoladowe kule

Czekoladowe kulki mocy. Z pewnością dodadzą energii na cały dzień.

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Pół kostki masła Łaciate
  • 2 łyżki kakao 70%
  • 1 paczka ciasteczek pełnoziarnistych
  • ⅔ szklanki cukru pudru
  • 1 kieliszek rumu
  • Garść mieszanki orzechów
  • Polewa czekoladowa
  • Pół kostki białej czekolady (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Ciasteczka rozkruszamy. Orzechy wrzucamy do blendera i rozdrabniamy.



Krok 2

Ucieramy masło z cukrem pudrem i ciasteczkami. Dodajemy ¾ orzechów, cukier puder, rum i kakao.



Krok 3

Masę wstawiamy na pół godziny do lodówki. Przygotowujemy polewę czekoladową. Po wyjęciu masy, formujemy kulki i spłaszczamy lekko spody. Oblewamy je polewą czekoladową, a spody obtaczamy w orzechach. Możesz rozpuścić w kąpieli wodnej białą czekoladę i nią również udekorować czekoladki.



Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

Monika Och

Opublikowany: 2018-01-05 08:06:00

Bardzo ładnie się prezentują.

Odpowiedz

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:50:00

Bardzo dobrze smakują

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.