Czekoladowe kulki mocy. Z pewnością dodadzą energii na cały dzień.
Danie: Podwieczorek
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Ciasteczka rozkruszamy. Orzechy wrzucamy do blendera i rozdrabniamy.
Ucieramy masło z cukrem pudrem i ciasteczkami. Dodajemy ¾ orzechów, cukier puder, rum i kakao.
Masę wstawiamy na pół godziny do lodówki. Przygotowujemy polewę czekoladową. Po wyjęciu masy, formujemy kulki i spłaszczamy lekko spody. Oblewamy je polewą czekoladową, a spody obtaczamy w orzechach. Możesz rozpuścić w kąpieli wodnej białą czekoladę i nią również udekorować czekoladki.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Monika Och
Opublikowany: 2018-01-05 08:06:00
Bardzo ładnie się prezentują.
OdpowiedzStokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 19:50:00
Bardzo dobrze smakują