Dietetyczna sałatka z soczystych rzodkiewek z dodatkiem selera i szczypiorku

Seler posiada ujemny bilans energetyczny, dlatego świetnie nadaje się do dań osób stosujących dietę. Ostrość selera i rzodkiewki oraz pieprzu zwiększy uczucie nasycenia po posiłku.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łodyga selera naciowego
  • 6 rzodkiewek
  • 300 g sałaty lodowej
  • 30 g szczypiorku
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na początku przygotuj miskę, w której zrobisz sałatkę. Liście sałaty porwij na drobne kawałki i wrzuć od miski.



Krok 2

Seler dokładnie umyj. Łodygę przekrój wzdłuż, a następnie pokrój na drobne kawałki. Całość wrzuć do miski z sałatą.



Krok 3

Orzeźwiające rzodkiewki dokładnie umyj. Pokrój na cienkie plasterki i wrzuć do miski z pozostałymi składnikami.



Krok 4

Całość dopraw dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i solą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Sałatkę posyp posiekanym drobno szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.