Czekoladowa babeczka z mikrofali, która jest gotowa zaledwie w 5 minut! Znacznie zdrowsza od sklepowej wersji, niczym nie ustępuje muffinkom z piekarnika. Babeczka z kubeczka to świetne rozwiązanie na niezapowiedzianą wizytę gości lub nagłą chęć na coś słodkiego.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
W misce wymieszać mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia.
Do suchych składników dodać olej, jajko i mleko. Dokładnie wymieszać.
Masę rozlać równomiernie do dwóch małych kubków.
Wstawić do mikrofali na największą moc i podgrzewać 2-3 minuty, ciągle obserwując babeczki, gdyż łatwo je przypalić.
Posypać cukrem pudrem i świeżymi malinami.
Dodaj komentarz