Domowa babeczka z kubeczka

Czekoladowa babeczka z mikrofali, która jest gotowa zaledwie w 5 minut! Znacznie zdrowsza od sklepowej wersji, niczym nie ustępuje muffinkom z piekarnika. Babeczka z kubeczka to świetne rozwiązanie na niezapowiedzianą wizytę gości lub nagłą chęć na coś słodkiego.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 łyżki mleka Łaciate,
  • - 3 łyżki mąki pszennej,
  • - 3 łyżki cukru,
  • - 3 łyżki naturalnego kakao,
  • - 3 łyżki oleju,
  • - 1 jajko,
  • - ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • - cukier puder,
  • - świeże borówki lub inne owoce

Przygotowanie

Krok 1

W misce wymieszać mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia.



Krok 2

Do suchych składników dodać olej, jajko i mleko. Dokładnie wymieszać.



Krok 3

Masę rozlać równomiernie do dwóch małych kubków.



Krok 4

Wstawić do mikrofali na największą moc i podgrzewać 2-3 minuty, ciągle obserwując babeczki, gdyż łatwo je przypalić.



Krok 5

Posypać cukrem pudrem i świeżymi malinami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.