Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego kremu znanego ze sklepowych półek. Domową nutellę można wykorzystać do przekładania naleśników lub jako smarowidło na kanapki. Pyszna porcja słodkości zarówno dla małych, jak i tych trochę większych dzieci.
Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Wegetariańskie
Bez glutenu
Orzechy uprażyć na patelni, przestudzić, a następnie obrać.
Do garnuszka wlać mleko. Dodać kakao i połamaną na kosteczki czekoladę. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia, ciągle mieszając.
W pojemniku blendera kielichowego umieścić orzechy oraz rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie zblendować. Spróbować i ewentualnie doprawić do smaku płynnym miodem. Gotowy krem przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki.
Krem przechowywać poza lodówką, ale w chłodnym miejscu.
Dodaj komentarz