Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego kremu znanego ze sklepowych półek. Domową nutellę można wykorzystać do przekładania naleśników lub jako smarowidło na kanapki. Pyszna porcja słodkości zarówno dla małych, jak i tych trochę większych dzieci.
Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Wegetariańskie
Bez glutenu
Orzechy upraż na patelni, przestudź, a następnie obierz.
Do garnuszka wlej mleko. Dodaj kakao i połamaną na kosteczki czekoladę. Podgrzewaj, aż do całkowitego rozpuszczenia, ciągle mieszając.
W pojemniku blendera kielichowego umieść orzechy oraz rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie zblenduj. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku płynnym miodem. Gotowy krem przełóż do słoiczka i wstaw do lodówki. Smacznego!
Krem przechowuj poza lodówką, ale w chłodnym miejscu.
Dodaj komentarz