Domowe rafaello

Szybki i atrakcyjny deser - trufle o intensywnym, kokosowym smaku. Jeśli lubisz kokosowe słodycze, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g kremu rafaello
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g zmielonych migdałów

Przygotowanie

Krok 1

Krem rafaello przekładamy do miseczki, dorzucamy wszystkie suche składniki.



Krok 2

Składniki mieszamy na gładką masę, lepimy z nich małe kuleczki.



Krok 3

Każdą z kulek obtaczamy we wiórkach kokosowych lub zmielonych migdałach.



Krok 4

Gotowe kuleczki umieszczamy w papilotach, tak aby się nie posklejały.



Wskazówki

Do wybranych kulek możemy włożyć po jednym migdale.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.