Fondant czekoladowy

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady 80%
  • 2 jaja
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 45 g masła Łaciate
  • Opcjonalnie 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Wysmaruj masłem foremki na babeczki.



Krok 2

W garnuszku rozpuść masło wraz z czekoladą.



Krok 3

Do miski wbij jaja. Dodaj cukier oraz mąkę. Wszystko razem wymieszaj. Dolej masę czekoladową i ponownie wymieszaj. Nałóż masę do każdej foremki. Piecz w piekarniku przez ok. 15 minut w 180°C. Podawaj posypane cukrem pudrem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.