Galaretka z żelkami

Autor:

PaulinaS1

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Galaretki

  • 3 galaretki przezroczyste

Żelki

  • kilka paczek dowolnych żelków

Przygotowanie

przygotowanie galaretek

Galaretki przygotowujemy według przepisy na opakowaniu zmniejszając ilość wody do 1l. na 3 galaretki. Galaretki studzimy do momentu aż zaczną tężeć. Tężejące już galaretki wlewamy do formy silikonowej i wrzucamy żelki tak żeby równomiernie się porozmieszczały. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Ostrożnie wyciągamy z formy, dekorujemy dowolnie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.