Kalie - przekąska imprezowa

Autor:

Badylarka

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Przekąska imprezowa

  • 9 plastrów krojonego sera śmietankowego okrągłego w przekroju,
  • 9 marynowanych mini kolb kukurydzy,
  • Serek śmietankowy Łaciaty z chrzanem,
  • łodyga selera naciowego

Przygotowanie

Krok 1 

Łodygę selera obrać z włókien i pokroić na 9 kawałków, które będą odgrywać rolę łodyg dla przekąski.



Krok 2

Plastry sera śmietankowego posmarować serkiem z chrzanem.



Krok 3

Na serku ułożyć wzdłuż średnicy kawałek selera i przyciętą nieco mini kolbę kukurydzy.



Krok 4

Jeden brzeg sera śmietankowego nałożyć na drugi brzeg, formując nierozkwitnięty kwiat kalii. Lekko docisnąć dla sklejenia brzegów.



Krok 5

Tak uzyskane kwiaty serwować na desce lub ciemnym talerzu.



Wskazówki

Przekąskę przygotowuje się szybko i łatwo. Zatem warto ją zrobić w ostatniej chwili, by seler nie był zwiędnięty. Dla osób uczulonych na seler łodygi można wykonać ze świeżego ogórka bez pestek.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.