Gnocchi z sosem Alfredo

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g gotowych gnocchi
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
  • 125 ml śmietanki Łaciatej 30%
  • 1/3 szklanki startego parmezanu
  • sól
  • biały pieprz
  • posiekane orzechy do posypania (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

W garnku roztapiamy masło, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podgrzewamy mieszając i dodajemy śmietankę Łaciatą oraz parmezan. Podgrzewamy aż ser się rozpuści i zgęstnieje. Na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 2

W drugim garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie mieszamy je z gotowym sosem. Podajemy z posiekanymi ulubionymi orzechami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.