Greckie burgery jagnięce z fetą i papryką

Przepyszne, sycące i cieszące oko burgery o śródziemnomorskim smaku. Z dodatkiem fety, oliwek i czerwonej papryki. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wręcz idealne na piknik lub jako dodatek do grilla.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mielonej jagnięciny
  • - 50 g bułki tartej
  • - 1 czerwona papryka
  • - 10 zielonych oliwek
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 łyżka oregano
  • - 50 g sera feta
  • - ½ łyżeczki soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - 1 łyżka oliwy z oliwek
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, startym czosnkiem, oregano i posiekaną natką pietruszki. Dodajemy pokruszony ser feta, drobno pokrojoną czerwoną paprykę z oliwkami, doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Formujemy burgery, smarujemy je oliwą z oliwek i pieczemy na grillu przez 15 minut.



Krok 3

Podajemy w bułce ze świeżymi warzywami i serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.