Przed grillem przygotowujemy owoce: Cukier wymieszać z sokiem pomarańczowym i przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. Odkładamy na bok. Przygotowujemy naleśniki: mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z cukrem, jajkami, mlekiem i jajkiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olej i mieszamy. Nagrzewamy grill, przygotowujemy do grilla płaską tackę. Ciasto wylewamy na tacę i grillujemy do uzyskania złocistego koloru. Przekręcamy naleśnik na druga stronę. Jak naleśnik będzie gotowy nacieramy go serkiem KANAPKOWYM. Składamy na 2. Podajemy z sosem brzoskwiniowym.
Danie: Podwieczorek
Osób: 3
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Przed grillem przygotowujemy owoce: Cukier wymieszać z sokiem pomarańczowym i przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. Odkładamy na bok.
Przygotowujemy naleśniki: mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z cukrem, jajkami, mlekiem i jajkiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olej i mieszamy.
Nagrzewamy grill, przygotowujemy do grilla płaską tackę. Ciasto wylewamy na tacę i grillujemy do uzyskania złocistego koloru. Przekręcamy naleśnik na druga stronę. Jak naleśnik będzie gotowy nacieramy go serkiem kanapkowym i składamy na 2.
Podajemy z sosem brzoskwiniowym.
Dodaj komentarz