Grillowane naleśniki

Autor:

Aneta Gwiner

Przed grillem przygotowujemy owoce: Cukier wymieszać z sokiem pomarańczowym i przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. Odkładamy na bok. Przygotowujemy naleśniki: mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z cukrem, jajkami, mlekiem i jajkiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olej i mieszamy. Nagrzewamy grill, przygotowujemy do grilla płaską tackę. Ciasto wylewamy na tacę i grillujemy do uzyskania złocistego koloru. Przekręcamy naleśnik na druga stronę. Jak naleśnik będzie gotowy nacieramy go serkiem KANAPKOWYM. Składamy na 2. Podajemy z sosem brzoskwiniowym.

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 duże jajko
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 opakowanie serek kanapkowego
  • 3 szklanki pokrojonej w kostkę brzoskwini
  • 1 laska wanilii
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 laska cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Przed grillem przygotowujemy owoce: Cukier wymieszać z sokiem pomarańczowym i przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. Odkładamy na bok.



Krok 2

Przygotowujemy naleśniki: mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z cukrem, jajkami, mlekiem i jajkiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olej i mieszamy.



Krok 3

Nagrzewamy grill, przygotowujemy do grilla płaską tackę. Ciasto wylewamy na tacę i grillujemy do uzyskania złocistego koloru. Przekręcamy naleśnik na druga stronę. Jak naleśnik będzie gotowy nacieramy go serkiem kanapkowym i składamy na 2.



Krok 4

Podajemy z sosem brzoskwiniowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.