Choinki z piernika

Autor:

Monika Och

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

SKładniki

  • 300 g mąki
  • 200 g masła
  • opakowanie przyprawy do piernika
  • 3/4 szkl cukru pudru
  • 1/2 szkl płynnego miodu
  • 4 łyżki kakao
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli

Przygotowanie


Z podanych składników zagnieść ciasto i na 1-2 do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wycinać gwiazdki w 5 wielkościach. Piec w 180 stopniach przez około 15 min. Po wystudzeniu składać po 3 z każdej wielkości. Ja sklejałam marmoladą ale można lukrem. Dekoracja to rozpuszczona czekolada, lukier i jadalne perełki. Super nadają się na świąteczny prezent.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.