Grillowane soczyste owoce

Słoneczny pomysł na urozmaicenie grilla. Zdrowe owoce prosto z rusztu! Spróbuj takie zrobić podczas wiosennego lub letniego spotkania z bliskimi.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 arbuz
  • 1 ananas
  • 1 średnia pomarańcza
  • 1 duża cytryna
  • 1 limonka
  • 1 szczypta tymianku
  • miód

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj sos. Do pojemniczka wyciśnij sok z pomarańczy i limonki. Dodaj 2 łyżki miodu (najlepiej naturalnego) i szczyptę tymianku. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.



Krok 2

Arbuza umyj i pokrój w plastry o średniej szerokości. Pamiętaj, że owoc wrzucamy na grilla ze skórką.

Plastry arbuza posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.



Krok 3

Ananasa pokrój w plastry.

2 łyżki miodu połącz z 2 łyżkami soku z cytryny i dokładnie wymieszaj. Polej tym plastry ananasa.



Krok 5

Owoce umieść na rozgrzanym ruszcie i trzymaj, aż do zarumienienia z obu stron. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.