Przepyszny indyk z cukinią, bakłażanem, marchewką, słodką papryką, miodem, sosem sojowym i czerwonym winem. Idealny na kolację we dwoje. Cudowne połączenie smaków i piękne kolory na talerzu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja
Pierś z indyka myjemy i kroimy w kostkę, przyprawiamy i obsmażamy na maśle.
Cukinię, obrane marchewki, cebulę, bakłażana i paprykę bez pestek kroimy na duże kawałki. Dodajemy na patelnię i podsmażamy razem z kurczakiem.
Wino lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim miód. Całość dolewamy na patelnię. Przyprawiamy curry i papryką. Dodajemy sos sojowy i wszystko dusimy, aż mięso i warzywa zmiękną.
Danie podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj komentarz