Indyk z cukinią, bakłażanem i marchewką

Przepyszny indyk z cukinią, bakłażanem, marchewką, słodką papryką, miodem, sosem sojowym i czerwonym winem. Idealny na kolację we dwoje. Cudowne połączenie smaków i piękne kolory na talerzu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ piersi z indyka
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka myjemy i kroimy w kostkę, przyprawiamy i obsmażamy na maśle.



Krok 2

Cukinię, obrane marchewki, cebulę, bakłażana i paprykę bez pestek kroimy na duże kawałki. Dodajemy na patelnię i podsmażamy razem z kurczakiem.



Krok 3

Wino lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim miód. Całość dolewamy na patelnię. Przyprawiamy curry i papryką. Dodajemy sos sojowy i wszystko dusimy, aż mięso i warzywa zmiękną.



Krok 4

Danie podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.