Jogurtowe muffinki z chia i brzoskwiniami

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 7

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 7

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 250 g jogurtu greckiego
  • 80 ml oleju rzepakowego
  • ¾ szkl. cukru
  • 1 opak. cukru waniliowego
  • 2 brzoskwinie
  • 2 łyżki nasion chia

Przygotowanie

Krok 1

Do dużej miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz cukier waniliowy. Wymieszać łyżką.



Krok 2

W drugiej misce wymieszać trzepaczką jogurt grecki z olejem rzepakowym i jajkiem.



Krok 3

Wlać mokre składniki do suchych i krótko wymieszać, tylko do momentu połączenia się składników.



Krok 4

Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie oraz nasiona chia, przemieszać.



Krok 5

Nałożyć masę do wyłożonej papilotkami formy na muffinki. Piec przez około 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.