Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy
Chałkę zetrzeć na tarce lub rozdrobnić wałkiem do ciasta. Do chałki dodać tarte orzechy, wymieszać. Masło roztopić w rondlu, dodać starte produkty, wymieszać. Gorącą masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm, dobrze docisnąć łyżką.
Do blendera wlać jogurt, dodać ser, cukier, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Wymieszać galaretki z jogurtem, odstawić do lekkiego stężenia. Masę serową wylać na spód z orzechów, wygładzić, odstawić do lodówki.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia, wylać galaretki na masę serową. Odstawić sernik do lodówki na 4 godziny.
Dodaj komentarz