Kapuśniak Krzysztofa

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 l wywaru mięsnego
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • Cebula biała
  • 2 strąki papryki
  • Tłuszcz
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 parówki cienkie
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować.



Krok 2

Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości, pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, oprószyć mąką.



Krok 3

Połączyć z kapustą i parówkami obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki, zagotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.