Kokosowe kuleczki z migdałami

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag wiórek kokosowych
  • 10 dag masła Łaciate
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 4-5 łyżek likieru kokosowego
  • 15 dag mleka w proszku
  • Sok z cytryny

Dodatki:

  • 10 dag migdałów
  • Wiórki kokosowe

Przygotowanie

Krok 1

Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.





Krok 2

Następnie dodać mleko w proszku, wymieszać, naczynie zawinąć w folię spożywczą, ostudzić.





Krok 3

Masło włożyć do miski, wsypać cukier puder, utrzeć na puszystą masę.





Krok 4

Do masy maślanej ucierając dodawać stopniowo likier i ostudzone wiórki kokosowe. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, odłożyć do lodówki na 1 godzinę.





Krok 5

Migdały zalać wrzącą wodą, osączyć, obrać ze skórki. Z masy formować małe kuleczki, w środek wkładać po 1 migdale.





Krok 6

Następnie uformować kulki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, odłożyć do lodówki, schłodzić.





Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-18 15:10:00

Przepis świetny! Kuleczki są przepyszne! :)

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.