Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
Następnie dodać mleko w proszku i wymieszać. Naczynie zawinąć w folię spożywczą i ostudzić.
Masło włożyć do miski, wsypać cukier puder i utrzeć na puszystą masę mikserem.
Do masy maślanej ucierając dodawać stopniowo likier i ostudzone wiórki kokosowe. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Migdały zalać wrzącą wodą, osączyć i obrać ze skórki. Z masy formować małe kuleczki. W środek wkładać po 1 migdale.
Następnie uformować kulki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odłożyć do lodówki, a następnie schłodzić. Smacznego!
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-18 15:10:00
Przepis świetny! Kuleczki są przepyszne! :)