Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek, kokos, masło i razem posiekać, dodać żółtka i szybko razem zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około godziny.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, poddusić na 1-2 łyżkach wody (zależy od soczystości jabłek). Dodać galaretkę w proszku i mannę oraz cynamon, zostawić do przestygnięcia.
Ciasto wyjąć z lodówki. ¾ rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną i posypaną bułką tartą formę, wyłożyć na ciasto zimną masę i rozwałkować pozostałą ¼ część ciasta, przykryć masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut.
Dodaj komentarz