Sernik ze śliwkami

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sernik

  • 0,5 kg sera twarogowego Mlekpol,
  • 0,25 kg mascarpone Mlekpol,
  • 1/2 szkl cukru,
  • 3 jajka,
  • 3 budynie waniliowe w proszku ( na 0,5 l ),
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 8 śliwek,
  • tortownica o średnicy 24 cm,
  • papier do pieczenia,
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Owoce myjemy, wycieramy i usuwamy pestki. Do miski wkładamy serki, cukier, jajka i mieszamy. Wsypujemy pozostałe sypkie składniki i ponownie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik. Na wierzchu układamy połówki śliwek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 1 godzinę i 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.