Danie: Śniadanie, Podwieczorek
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Całe jajka zmiksować z solą i cukrem z ziarenkami wanilii.
Następnie dodać sok z pomarańczy, startą marchewkę, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (gdy sok z pomarańczy jest mało słodki, to do ciasta dodać trochę miodu lub cukru pudru).
Wymieszać do połączenia się składników.
Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu łyżką nakładać małe porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor. Gdy na placuszkach pojawią się bąbelki powietrza, obrócić na drugą stronę.
Naleśniki podawać z miodem, konfiturą lub sosem czekoladowym.
Dodaj komentarz