Kolorowa surówka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Garść roszponki
  • 0,5 pomidora
  • 0,5 papryki śliwkowej
  • 0,5 cebuli
  • 0,5 jabłka
  • 5 dag marchewki
  • 5 dag brukwi
  • 1-2 łyżki jogurtu greckiego
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Roszponkę dokładnie umyć, osuszyć, porwać na kawałki, włożyć do miski. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę. Wsypać drobno posiekaną cebulę.





Krok 2

Marchewkę, jabłko i brukiew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Połączyć z przygotowanymi warzywami, skropić sokiem z cytryny, dodać musztardę i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.