Kotlety jajeczne

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 surowe jajka
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 3 łyżki sezamu
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane jajka obrać i drobno posiekać. Do rozdrobnionych jajek dodać drobno posiekaną pietruszkę, otręby i roztrzepane jajko. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić przyprawami. Wymieszaną masę odstawić na ok. 5 minut.



Krok 2

Z powstałej masy uformować cztery kotleciki i obtaczać w sezamie.
Smażyć na małym ogniu po około 5 minut z każdej stronie. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.