Mięso cielęce jest bardzo smacznym i zarazem delikatnym daniem. Dodatek w postaci warzyw nadaje smak potrawie i sprawia, że jest szczególnie zdrowa i bogata w potrzebne organizmowi witaminy. Danie można podawać z pieczywem lub ziemniakami oraz surówką.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bułkę moczymy w wodzie, a następnie odciskamy. Mięso mielone umieszczamy w misce i dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, lekko zarumienioną cebulę, mąkę ziemniaczaną, odsączony groszek oraz pokrojoną w kostkę marchew.
Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszając. Z masy mięsnej tworzymy kotlety, które panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym smalcu.
Dodaj komentarz