Krewetki w miodzie i orzechach

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 240 ml wody
  • 135 g cukru
  • 120 g orzechów włoskich
  • 4 białka jaj
  • 100 g mąki ryżowej kleistej (mochiko)
  • 240 ml oleju
  • 450 g dużych krewetek
  • 60 ml majonezu
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka słodzonego skondensowanego mleka

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki umyj, oczyść i obierz.



Krok 2

Zagotuj wodę i cukier, dodaj obrane orzechy włoskie i gotuj 2 minuty. Odsącz i wystudź.



Krok 3

Ubij białka jaj. Obtocz krewetki w białkach, a następnie obtocz je w mące ryżowej.



Krok 4

Rozgrzej olej, smaż krewetki na złoty kolor, a następnie odsącz z tłuszczu.



Krok 5

W miseczce wymieszaj majonez, miód i skondensowane mleko.



Krok 6

Połącz krewetki z sosem, podawaj z karmelizowanymi orzechami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.