Krucha jagnięcina z kozim serem w przyprawach

Soczysta jagnięcina duszona z ziołami razem z kozim serem i świeżą miętą jest bardzo aromatyczną i zdrową potrawą. Soczyste, świeże i bogate w białko danie dla całej rodziny.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 650 g łopatki jagnięcej
  • - 3 łyżki masła
  • - 2/3 łyżeczki rozmarynu
  • - 1 łyżka kolendry
  • - 2/3 łyżki ziół prowansalskich
  • - 2/3 łyżeczki majeranku
  • - 1/4 łyżeczki oregano
  • - 2 łyżki soku z cytryny
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprz
  • -, 250 g sera koziego
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie smażymy ze wszystkich stron na maśle.



Krok 2

Dodajemy rozmaryn, kolendrę, zioła prowansalskie, majeranek, oregano i na koniec sok z cytryny. Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy przez 30 minut. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.



Krok 3

Danie posypujemy pokrojonymi lub startymi bardzo drobno kawałkami sera koziego i czekamy 3 minuty, do momentu jego rozpuszczenia. Przed podaniem posypujemy pokrojoną drobno natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.