Kruche ciasteczka z sezamem

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 100 gram masła Łaciata
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki sezamu do posypania ciasteczek

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na ciasteczka przekładamy na stolnice i zagniatamy ciasto. Z gotowego ciasta robimy małe kuleczki. Zrobione kulki spłaszczamy i układamy w odstępach na teflonowej blaszce (zwykłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia). Każde ciastko smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni c przez około 10 minut. Czas pieczenia zależy od grubości ciasteczek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.