Łaciate muffiny

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag cukru pudru
  • 100 ml oleju
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy
  • 5 dag czekolady deserowej

Przygotowanie

Krok 1

W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W drugiej jajka, mleko, olej. Połączyć składniki z obu misek, podzielić na 2 części.



Krok 2

Do jednej części dodać przesiane kakao i 2 łyżki mleka lub wody. Drugą część wymieszać ze skórką pomarańczową.



Krok 3

Do formy na muffiny włożyć papilotki i na przemian wkładać ciasno jasne i ciemne. Foremki napełnić do ¾ wysokości. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 20 minut.



Krok 4

Upieczone ostudzić i oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.