Danie: Podwieczorek
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W drugiej jajka, mleko, olej. Połączyć składniki z obu misek, podzielić na 2 części.
Do jednej części dodać przesiane kakao i 2 łyżki mleka lub wody. Drugą część wymieszać ze skórką pomarańczową.
Do formy na muffiny włożyć papilotki i na przemian wkładać ciasno jasne i ciemne. Foremki napełnić do ¾ wysokości. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 20 minut.
Upieczone ostudzić i oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Dodaj komentarz