Lody z masłem orzechowym

Autor:

Aida Jedynak

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Bez glutenu

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Bez glutenu

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 ml śmietanki 36% Łaciata,
  • 200 g masła orzechowego,
  • 100 g serka mascarpone Mlekpol,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • 4 łyżki miodu (ok. 80 g)

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem.





Krok 2

Zmiksować masło orzechowe z serkiem mascarpone i miodem.





Krok 3

Połączyć delikatnie masę śmietanową z masą orzechową.





Krok 4

Całość przełożyć do pudełka. Można posypać drobinkami orzechów. Zamknąć szczelnie i schłodzić w zamrażarce. Przed podaniem najlepiej wyjąć lody z zamrażarki, aby postały około 5 minut w temperaturze pokojowej.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.