Lody to idealny pomysł na przekąskę imprezową w upalny letni dzień. Z dodatkiem whisky są bardzo aromatyczne. Jest to przekąska, która zachwyci Twoich gości. Przygotuj ją na specjalne okazje.
Danie: Deser
Osób: 6-8
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Orzechy
Ze śmietanką
W misce ubijamy żółtka z miodem na puszystą masę.
W drugiej misce ubijamy Śmietankę Łaciatą na puszysty krem. Następnie mieszamy powstałą pianę z żółtkami.
Na koniec powoli wlewamy whisky i ubijamy przez około 30 sekund. Przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Podajemy z orzechami.
Śmietanka Łaciata musi być schłodzona, aby się ubiła.
Dodaj komentarz